Tuesday, 19 May 2009

Rolls Royces en autowrakken


De Russische man is op zijn ziel getrapt als zijn auto niet in de smaak valt. Hij spendeert zondags
uren in zijn tweede woning. Het liefst op de passagiersplaats, luisterend naar de radio met de deuren open of dicht, alleen of met een vriend, maar zonder vrouw. Naar een mooie locatie rijden is niet eens noodzakelijk. Gewoon voor de flat geparkeerd is net zo rustgevend en ontspannend. Af en toe stapt de man de auto uit om een blik onder de motorkap te werpen en wat motorolie door een afgeknipte colafles het motorblok in te laten lopen, als de toestand van de auto daarom vraagt. Vaker nog zit hij druk te bellen en te roken, achter geblindeerde ramen verscholen. Wanneer de Russische man gaat rijden, negeert hij overstekende voetgangers en parkeerverboden. Het oversteken van een zebrapad is dan ook op eigen risico. Niet verbazingwekkend dus, dat iedere wandelaar zich hier netjes aan de verkeerslichten houdt. Ook negeert hij gemakkelijk een lekke band. Waarom zou rijden op slechts een velg niet kunnen? Als de staat van de auto het echt niet meer toelaat, parkeert hij zijn wagen langs de straatkant om vervolgens te voet zijn reis voort te zetten. De rijke Russische man heeft het gemakkelijk. Hij rijdt lekker hard door in zijn BMW, Mercedes, Porsche of Rolls. Bij voorkeur meerdere rondjes over de statige bruggen van de Newa, langs het Winterpaleis en het fort van tsaar Peter. En wanneer hij de auto heeft geparkeerd, houdt een bewaker in een iets minder dure auto, maar nog steeds veel te groot, streng de wacht. Dat weerhield mij er niet van om de auto hiernaast van dichtbij te bekijken en zelfs net te doen alsof ik een nieuwe bolide had aangeschaft. Gelukkig konden we net op tijd wegrennen.
PS. Let vooral even op het gezicht van de man die twee auto's verder druk loopt te toeteren dat dit toch echt niet de bedoeling is. En als uitsmijter: de velgen!!

3 comments:

 1. Bomvolle moddervette cabrio. Het gaat goed met de russen (in ieder geval eentje dus). Je bent nu dus bekend bij de russische maffia begrijp ik?

  ReplyDelete
 2. Speeltje van de nieuwe rijken? Ik zou overigens hetzelfde doen volgens mij, als ik zo'n auto had!

  ReplyDelete
 3. Oeps, wat een auto's! Franse lelie op de velgen inderdaad mooi, net echte ridders/knightriders.
  Al sushi gegeten? Heb begrepen dat Russen dat leuk vinden.

  ReplyDelete